23948sdkhjf

Succesfuld krydderurteproducent åbner gårdbutik

Gartneriet Christen Olsen sælger over 60 forskellige krydderurter i udvalgte kvickly-butikker og SuperBrugsen samt fra egen butik i Torvehallerne. Nu åbner familien også en lokal gårdbutik.
Gartner Christen Olsen åbnede verdens første krydderurte-butik, da Torvehallerne stod færdige i efteråret 2011. Han åbnede endnu en krydderurte-butik i Hørsholm i november 2013 og nu en gårdbutik i forbindelse med gartneriet i Torslunde.

- Da jeg åbnede verdens første krydderurte-butik i Torvehallerne i København, så var min tanke, at kunderne ville få en bedre oplevelse af at handle direkte med gartneren. Man kan med andre ord sige, at jeg åbnede en gårdbutik inde i byen i stedet for på landet, siger Gartner Christen Olsen og fortsætter:

- Det viste sig at være en rigtig god idé, for kunderne har virkelig sat stor pris på at handle direkte med gartneren. Men jeg havde ikke regnet med den store interesse for at besøge selve gartneriet, så det får kunderne nu rig mulighed for, siger en smilende Christen.

Krydderurter dyrket efter oldefars principper
Familien Christen Olsen har dyrket jorden omkring Torslunde siden 1590. Christen Olsen er 4. generation i familien, der har specialiseret sig i krydderurter. En tradition, der startede for 110 år siden, da Christens oldefar cyklede ind til Københavns grønttorv og solgte de krydderurter, som han havde skåret om morgenen.

- Det er selvfølgelig sket en stor udvikling i dyrkning af krydderurter, men vi har alligevel valgt at holde fast i oldefars principper om, at krydderurter skal dyrkes på den mest naturlige måde for at få den bedst mulige smag og aroma, fremhæver Christen.

Gartneriet har i dag mere end 60 forskellige krydderurter, og i den nyåbnede gårdbutik suppleres egenproduktionen med grøntsager fra udvalgte gårde.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078